Bežični pristup informacijskom sustavu MUP-a

Slika PU_V/vijesti/2009/10_mjesec/22_10/promet1.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, prvi u Republici Hrvatskoj dobili su na korištenje bežični pristup Informacijskom sustavu MUP-a RH, za potrebe vršenja očevida prometnih nesreća.

Foto: PU Varaždinska
Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, prvi u Republici Hrvatskoj dobili su na korištenje bežični pristup Informacijskom sustavu MUP-a RH, za potrebe vršenja očevida prometnih nesreća. Naime, radi se o telekomunikacijskoj kartici jednog od mobilnih operatera koja omogućava policijskim službenicima da na terenu, prilikom vršenja kontrole prometa, očevida prometnih nesreća ili drugih policijskih zadaća, mogu izvršiti neposredni uvid u evidencije vozača i vozila odnosno u druge evidencije u Informacijskom sustavu MUP-a.



Najveća je prednost rada ovakvim sustavom, skraćivanje vremena čekanja za provjeru koja se do sada vršila putem Operativno-komunikacijskog centra, zatim neposredni uvid i jednostavnije korištenje svih potrebitih podataka za brže rješavanje prometnih nesreća, što ujedno doprinosi i većoj mobilnosti policijskih službenika ekipe za očevid.



Stranica