Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/droga03.jpg

U petak, 16. listopada u 20.30 sati prilikom utvrđivanja istovjetnosti za dvojicu hrvatskih državljana, obojica starosti 26 godina, jedan od njih je policijskim službenicima dragovoljno predao 200 komada tableta nalik na kemijsku opojnu drogu Ecstasy.

Foto: Ilustracija
U petak, 16. listopada u 20.30 sati prilikom utvrđivanja istovjetnosti za dvojicu hrvatskih državljana, obojica starosti 26 godina, jedan od njih je policijskim službenicima dragovoljno predao 200 komada tableta nalik na kemijsku opojnu drogu Ecstasy. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad istima, utvrđeno je kako su navedene tablete vlasništvo drugog 26-godišnjaka, koje je isti radi daljnje prodaje nabavio od hrvatskog državljanina starosti 24 godine.            

Daljnje kriminalističko istraživanje nastavljeno je u suradnji sa policijskim službenicima PU međimurske, te su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršene pretrage kuća i drugih prostorija kojima se koriste navedena trojica hrvatskih državljana, kojom prilikom je kod 24-godišnjaka pronađeno 362 komada tableta nalik na kemijsku drogu Ecstasy sa utisnutim logotipom „Batmana“, te 1,4 grama manjih smrvljenih komadića istih tableta, kao i nekoliko mobilnih telefona i SIM kartica različitih mobilnih operatera. Kod 26-godišnjeg vlasnika 200 tableta, pretragom je pronađena još jedna tableta iste droge sa utisnutim logotipom „Batmana“, jedna PVC kutija sa 14 komada sjemenki biljke indijske konoplje te prozirni PVC smotuljak sa 19 komada sjemenki biljke indijske konoplje. Isti su uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji je 24-godišnjaku i 26-godišnjaku (vlasniku tableta) odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati. Također protiv istih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.



Stranica