Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/droga03.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, jučer, 14. listopada u 20.20 sati na Trgu Ivana Perkovca u Varaždinu, pristupili su utvrđivanju istovjetnosti za dvojicu hrvatskih državljana starosti 20 godina.

Foto: Ilustracija
Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, jučer, 14. listopada u 20.20 sati na Trgu Ivana Perkovca u Varaždinu, pristupili su utvrđivanju istovjetnosti za dvojicu hrvatskih državljana starosti 20 godina. Jedan od njih tom im je prilikom dragovoljno predao jednu inzulinsku špricu sa sadržajem drobljene tablete nepoznatog lijeka nalik na tablete lijeka „Subutex“, a naknadno u prostorijama Policijske postaje Varaždin i bijeli papir sa sadržajem zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu težine 0.5 grama.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad istima utvrđeno je da su neposredno prije dolaska policijskih službenika intravenozno konzumirali tablete lijeka „Subutex“ u osobnom vozilu kojim se koristi jedan od njih. Protiv navedenih se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona te optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.



Stranica