Nadzor tehničke ispravnosti traktora i poljoprivrednih strojeva - obavijest

Obzirom da su još uvijek u tijeku poljoprivredni radovi te obzirom na vremenske uvjete (kiša, smanjena vidljivost), na prometnicama se i nadalje nalazi veći broj traktora i radnih strojeva, te stoga apeliramo na povećani oprez vozača drugih vozila, ali i same vozače traktora i radnih strojeva da se pridržavaju prometnih propisa.

Obzirom da su još uvijek u tijeku poljoprivredni radovi te obzirom na vremenske uvjete (kiša, smanjena vidljivost), na prometnicama se i nadalje nalazi veći broj traktora i radnih strojeva, te stoga apeliramo na povećani oprez vozača drugih vozila, ali i same vozače traktora i radnih strojeva da se pridržavaju prometnih propisa. U cilju povećanja sigurnosti u prometu vozači traktora i radnih strojeva prije uporabe vozila trebaju provjeriti njihovu tehničku ispravnost, osobito ispravnost kočnica i svjetala, kao i ispravnost priključnih vozila, te su također dužni očistiti blato s kotača prije uključivanja vozila na asfaltiranu cestu.

Kako bi utjecali na poštivanje prometnih propisa, a time i na smanjenje prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači traktora i poljoprivrednih strojeva, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin dana 14. listopada 2009. godine sprovest će akciju kontrole poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Akcija će se provoditi u vremenu od 10 do 13 sati na relaciji Kneginec – Jalžabet, te u vremenu od 17 do 20 sati na relaciji Nedeljanec – Vidovec.



Stranica