Izbjegavanje carinskog nadzora

U utorak, 29. rujna, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin u mjestu Višnjica Donja zatekli su hrvatskog državljanina starosti 50 godina kako u teretnom vozilu prevozi tri bačve sa 3 000 litara mošta.

U utorak,  29. rujna, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin u mjestu Višnjica Donja zatekli su hrvatskog državljanina starosti 50 godina kako u teretnom vozilu prevozi tri bačve sa 3 000 litara mošta. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je istog dana oko 18.45 sati navedeni u mjestu Zalužje, shodno prijašnjem dogovoru sa slovenskim državljaninom čiji podaci nisu utvrđeni, sa traktorske cisterne koju je preko državne granice u mjestu Zalužje, zaseok Visine iz Republike Slovenije dovezao spomenuti slovenski državljanin, pretočio 3 000 litara mošta od grožđa sorte „Laški rizling“.

Mošt je stavio u tri plastične bačve zapremnine od po 1 000 litara i iste stavio u teretno vozilo kojim se udaljio iz smjera državne granice.
Protiv navedenog se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 298. Kaznenog zakona te optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Carinskog zakona. Temeljem naloga Carine mošt je predan poduzeću „Univerzal“ Varaždin gdje će biti pohranjen do okončanja postupka.



Stranica