Petrijanec – eksplozija ukapljenog naftnog plina u kući

Jučer, 20. rujna, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu Javne vatrogasne postrojbe Varaždin da je u mjestu Petrijanec došlo do eksplozije u obiteljskoj kući.

Jučer, 20. rujna, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu Javne vatrogasne postrojbe Varaždin da je u mjestu Petrijanec došlo do eksplozije u obiteljskoj kući. Očevidom kojem je prisustvovao inspektor zaštite od požara i eksplozija PU varaždinske je utvrđeno da je istog dana oko 11 sati u Petrijancu, Butina, u kući vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 84 godine došlo do eksplozije ukapljenog naftnog plina u prostoru kuhinje. Do eksplozije je došlo na način što je vlasnik provjeravao da li u boci ukapljenog naftnog plina od 10 kilograma ima plina, skinuo regulator i gumeno crijevo s boce, te je otvaranjem ventila provjeravao da li plin izlazi, uslijed čega je došlo do stvaranja zapaljive koncentracije navedenog plina i zraka, te potom i inicijalizacije navedene smjese zapaljenom šibicom od strane vlasnika.

U nastaloj eksploziji vlasnik kuće zadobio je ozljede koje su mu sanirane po ekipi HMP DZ Varaždin nakon čega je prevezen u OB Varaždin na daljnje preglede te je pušten na kućnu njegu dok ozljede nisu okvalificirane.
Tom prilikom je također došlo do oštećenja prozora i većeg broja stakala na kući, a materijalna šteta prema izjavi vlasnika cijeni se na oko 5 000 kuna.



Stranica