Osnovano Vijeće za prevenciju Općine Beretinec

U srijedu, 26. kolovoza s početkom u 19 sati održana je konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju Općine Beretinec.

U srijedu,  26. kolovoza s početkom u 19 sati održana je konstituirajuća sjednica  Vijeća za prevenciju Općine Beretinec. To je peto osnovano Vijeće za prevenciju na području Policijske postaje Varaždin, uz već ranije postojeće u samom gradu Varaždinu te općinama Sračinec, Sveti Ilija i Vinica.  U Vijeće za prevenciju koje broji devet članova imenovani su načelnik Općine Beretinec kao predsjednik Vijeća, načelnik Policijske postaje Varaždin kao zamjenik, te predstavnici prosvjete, zdravstva, mladeži, mjesnih odbora i udruga s područja općine Beretinec, za članove Vijeća.
Vijeće za prevenciju  ima za cilj  utvrđivanje i ostvarivanje programa prevencije na području Općine Beretinec, kroz suradnju svih tijela  i ustanova zaduženih za sigurnost ljudi, imovine, javnog reda te unaprjeđenje kvalitete  života građana.  Nakon osnivanja Vijeća, na sjednici je usvojen Program rada Vijeća za 2009. godinu kojim će se obuhvatiti područje suzbijanja nasilja u obitelji, delinkvencije djece i maloljetnika, zlouporabe opojnih droga, suzbijanja svih oblika kriminaliteta, osiguranja povoljnog stanja javnog reda i mira, te opće sigurnosti građana i imovine.

Programom rada Vijeća za prevenciju Općine Beretinec obuhvaćeni su svi prepoznati praktični problemi s kojima se susreću građani na području navedene Općine, a to su najčešće:

  • prekoračenje brzine od strane vozača osobnih i teretnih vozila te motocikala  na županijskoj cesti broj 2086 (Črešnjevo – Turčin)
  • pijančevanje na javnom mjestu i drugi oblici narušavanja javnog reda i mira
  • sve veća prisutnost droge van gradskog područja
  • teške krađe provaljivanjem u vikend kuće
  • obiteljsko nasilje na području Općine

Kako na području Općine Beretinec postoje dva dječja vrtića i područna škola za učenike od prvog do četvrtog razreda, preventivni će se rad usmjeriti na navedenu populaciju. Isto tako će jedan od prioriteta rada Vijeća za prevenciju biti adekvatno rješavanje prometne signalizacije na prometnicama na području Općine, kako bi se na taj način povećala sigurnost svih sudionika u prometu. Navedene će probleme Vijeće za komunalnu prevenciju analizirati tijekom svojih redovnih sjednica, te u tom smislu dogovarati i daljnje ciljane aktivnosti. Slijedeća sjednica Vijeća za prevenciju Općine Beretinec najavljena je za kraj ove godine kad će se razmatrati konkretni prijedlozi vezani uz projekte sigurnosti na području Općine Beretinec za 2010. godinu, te izvršiti analiza ostvarenog tijekom 2009. godine.



Stranica