Odnošenja reklamne statue „Špancirfesta“

Slika PU_V/vijesti/2009/08_mjesec/26_08/statua.jpg

Dana 22. kolovoza 2009. godine oko 6 sati policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu zatekli su maloljetnog hrvatskog državljanina starosti 17 godina u pokušaju odnošenja reklamne statue „Špancirfesta“, visine oko 2.5 metra.

Dana 22. kolovoza 2009. godine oko 6 sati policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu zatekli su maloljetnog hrvatskog državljanina starosti 17 godina u pokušaju odnošenja reklamne statue „Špancirfesta“, visine oko 2.5 metra. Maloljetnik je doveden u prostorije Policijske postaje Varaždin gdje je sa njim u prisutnosti majke obavljen razgovor na okolnosti odnošenja navedene statue, dok je ista pohranjena u prostorijama Policijske uprave varaždinske. U ponedjeljak, 24. kolovoza 2009. godine statua je po predstavnicima Policijske uprave varaždinske vraćena gospođi Branki Tropp, direktorici Turističke zajednice grada Varaždina - organizatoru javne priredbe „Špancirfest 2009.“.

Tom je prilikom gospođa Branka Tropp istaknula odličnu suradnju organizatora ove javne priredbe sa djelatnicima Policijske uprave varaždinske, kroz sve godine održavanja. Navela je kako pronalazak ove statue, koja nema značajnu materijalnu, već više simboličku vrijednost, govori u prilog tome koliko je ta suradnja na visokom nivou. Također je navela da se iz činjenice da kroz, do sada održana tri dana priredbe „Špancirfest 2009.“ tijekom kojih je programe festivala posjetilo oko 70 000 građana, nisu zabilježene bilo kakve negativnosti koje bi utjecale na sigurnost građana, može zaključiti koliko kvalitetno policijski službenici obnašaju svoje zadaće. Kako je, prema njenim riječima, ovogodišnji „Špancirfest“ nazvan Festivalom dobrih emocija, tijekom kojeg se građani trebaju prepustiti gradu, radosti i dobrim emocijama, ovakva suradnja organizatora sa policijskim službenicima je i više nego dobrodošla. Direktorica je potom predstavnicima Policijske uprave varaždinske predala majice i prigodne poklone za pripadnike Prometne jedinice mladeži, koji i ove, kao i proteklih godina savjesno i strpljivo obavljaju svoju službu na regulaciji prometa u užoj gradskoj jezgri Grada Varaždina.

Načelnik Policijske postaje Varaždin, gosp. Darko Blaži, zahvalio je gospođi Tropp na prigodnim poklonima i lijepim riječima o suradnji sa djelatnicima Policijske uprave varaždinske. Obzirom da je festival uličnih šetača „Špancirfest“ postao svojevrsni „brand“ ne samo Varaždina, nego i cijele Republike Hrvatske, naveo je da će policijski službenici i nadalje, savjesnim obnašanjem svoje službe nastojati sačuvati sigurnost svih građana i posjetitelja ovog festivala.
 


Stranica