Požar vikend kuće iznad mjesta Oštrice

U petak, 21. kolovoza, Policijska postaja Novi Marof zaprimila je dojavu o požaru vikend kuće na brijegu „Jugovec“ iznad mjesta Oštrice.

U petak, 21. kolovoza, Policijska postaja Novi Marof zaprimila je dojavu o požaru vikend kuće na brijegu „Jugovec“ iznad mjesta Oštrice. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da je istog dana u popodnevnim satima došlo do požara na vikend kući veličine 3 x 4 metra, vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 50 godina, koja je tom prilikom u potpunosti izgorjela. Požar je ugašen od strane pripadnika DVD Novi Marof. Očevidom kojem je prisustvovao inspektor za zaštitu od požara i eksplozija PU varaždinske utvrđeno je da je do požara došlo na kauču odakle se vatra proširila na drveni strop, a potom i na ostatak krovišta građevine, te da se isključuje tehnički uzrok požara. Ukupna materijalna šteta prema izjavi vlasnika cijeni se na oko 10 000 kuna.

Izvršenom kriminalističkom obradom nad hrvatskim državljaninom starosti 24 godine utvrđeno je da je isti, navedenog dana oko 16 sati nasilnim putem ušao u navedenu vikend kuću u namjeri da iz iste otuđi vino. Ušavši u unutrašnjost upaljačem koji je ponio sa sobom je upalio svijeću koja mu je ispala iz ruke i pala na kauč, nakon čega je došlo do širenja plamena, dok se navedeni udaljio iz vikend kuće.
Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnose odgovarajuća pismena Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.



Stranica