Ivanec - napad na policijskog službenika

U subotu, 8. kolovoza oko 5 sati na Trgu hrvatskih Ivanovaca u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec, pristupili su kontroli osobnog vozila i vozača kojom prilikom su iz istog vozila, u kojem su se nalazili kao putnici, izašla dvojica hrvatskih državljana starosti 24 i 25 godina.

U subotu, 8. kolovoza oko 5 sati na Trgu hrvatskih Ivanovaca u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec, pristupili su kontroli osobnog vozila i vozača kojom prilikom su iz istog vozila, u kojem su se nalazili kao putnici, izašla dvojica hrvatskih državljana starosti 24 i 25 godina. Prilikom policijskog postupanja navedeni su bez ikakvog povoda počeli vikati i vrijeđati policijske službenike, nakon čega je navedeni 24-godišnjak nasrnuo na policijskog službenika na način što ga je uhvatio za rame i drugom rukom udario u predjelu lijevog oka. Policijski službenik je odbijajući napad zajedno sa navedenim 24-godišnjakom pao na tlo gdje ga je isti obuhvatio nogama oko glave nastavljajući sa udaranjem rukama po glavi. U tom trenutku do istih je došao 25-godišnji hrvatski državljanin koji je policijskog službenika udario u glavu.
            Isti su savladani uz pomoć drugog policijskog službenika i vježbenika iz ophodnje te vozača kontroliranog vozila, nakon čega su nad 24-godišnjakom uporabljena sredstva prisile te su obojica dovedena u prostorije PP Ivanec.
            Policijski službenik je prilikom napada zadobio ozljede u vidu krvnog podljeva i otekline na lijevom oku, dok je 24-godišnjak zadobio ozljede u vidu oguljotina na desnoj lopatici, lijevoj podlaktici i na području kralježnice, te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin.
            Protiv navedenih se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Napad na službenu osobu iz članka 318. Kaznenog zakona.


Stranica