Pronađen počinitelj prometne nezgode sa smrtnom posljedicom

S nedjelje na ponedjeljak 13. srpnja 2009. oko 00.35 sati na županijskoj cesti broj 2048 između Varaždina i naselja Turčin dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao pješak Darko Glavan, rođen 1951. godine iz Zagreba.

S nedjelje na ponedjeljak 13. srpnja 2009. oko 00.35 sati na županijskoj cesti broj 2048 između Varaždina i naselja Turčin dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao pješak Darko Glavan, rođen 1951. godine iz Zagreba. Prometna nesreća dogodila se na način da se za sada neidentificirano vozilo kretalo županijskom cestom iz smjera Varaždina u smjeru Turčina te dolaskom do neposredne blizine plinske stanice prednjim djelom udarilo u pješaka Darka Glavan koji je tom prilikom zadobio ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja. Smrt je konstatirala liječnička ekipa Hitne medicinske pomoći Varaždin. Nakon prometne nesreće za sada neidentificirani vozač udaljio se sa vozilom u nepoznatom smjeru. Očevid na mjestu prometne nesreće izvršili su policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin a na samo mjesto nesreće izašla je istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu. Obavljenom obdukcijom na Odjelu patologije Opće bolnice Varaždin utvrđeno je da je smrtna posljedica nastupila uslijed višestrukih povreda unutarnjih organa i glave.

Provedenim policijskim izvidima utvrđena je osnovana sumnja da je počinitelj navedenog kaznenog djela hrvatski državljanin M.N., star 45 godina. Isti će tijekom današnjeg dana biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.
Tijekom policijskih izvida policijski službenici Policijske uprave varaždinske i pronašli su i osobno terensko vozilo marke „Ford Explorer“, nacionalnih oznaka SAD-a za koje se osnovano sumnja da je sa istim počinjeno prije navedeno kazneno djelo. Isto tako obavljene su i pretrage spomenutog vozila „Ford Explorer“, obiteljske kuće i vikend kuće kojom se koristi M.N. Provedenim policijskim izvidima te izvršenim konzultacijama sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu postoji osnovana sumnja da je M.N. počinio kazneno djelo iz članka 272. st. 3. Kaznenog zakona, Izazivanje prometne nesreće i članka 273. st. 2. KZ-a Republike Hrvatske, Nepružanje pomoći osobi koja teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći.



Stranica