Vijeće za komunalnu prevenciju Općine Sveti Ilija

Slika PU_V/vijesti/2009/06_mjesec/30_06/ilijaprevencija.jpg

U ponedjeljak, 29. lipnja, s početkom u 10 sati održana je konstituirajuća sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Sveti Ilija. To je ujedno i treće Vijeće za prevenciju osnovano na području Policijske postaje Varaždin, uz već ranije postojeće u samom Gradu Varaždinu i Općini Sračinec.

U ponedjeljak, 29. lipnja, s početkom u 10 sati održana je konstituirajuća sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Sveti Ilija. To je ujedno i treće Vijeće za prevenciju osnovano na području Policijske postaje Varaždin, uz već ranije postojeće u samom Gradu Varaždinu i Općini Sračinec. U Vijeće koje se sastoji od devet članova, imenovani su načelnik Općine Sveti Ilija, načelnik Policijske postaje Varaždin, ravnateljica OŠ Sveti Ilija i ravnatelj OŠ Beletinec, upravitelji Župa Svetog Ilije i Beletinca, predsjednik Općinskog Vijeća, liječnica spec.obiteljske medicine, te predstavnik Općine zadužen za društvene djelatnosti.

Vijeće za komunalnu prevenciju ima za cilj utvrđivanje i ostvarivanje programa prevencije na području Općine Sveti Ilija, kroz suradnju svih tijela i ustanova zaduženih za sigurnost ljudi, imovine, javnog reda te unaprjeđenje kvalitete života građana. Na navedenoj je sjednici usvojen Program rada Vijeća za 2009. godinu kojim će se obuhvatiti područje suzbijanja nasilja u obitelji, delinkvencije djece, maloljetnika i punoljetnih osoba, nadalje, zlouporabe opojnih droga, suzbijanja svih oblika kriminaliteta, osiguranja povoljnog stanja javnog reda i mira, te opće sigurnosti građana i imovine.

Programa rada Vijeća za prevenciju na taj je način obuhvatio prepoznate praktične probleme koji zabrinjavaju građane na području Općine Sveti Ilija, a to su najčešće:

  • prekoračenje brzine vozila (osobnih i pogotovo teretnih) te motocikala u kasne noćne sate na Županijskoj cesti broj 2086 (Črešnjevo - Turčin), te u manjem opsegu na državnoj cesti D-3 od Turčina do Lužana
  • ugostiteljski objekti za čiji se rad vežu različiti sigurnosni problemi, pijančevanje na javnom mjestu i drugi oblici narušavanja javnog reda i mira
  • okupljanja na nepristupačnim i neosvijetljenim mjestima kao mogući izvor prijetnje šetačima, djeci i sl.
  • sve veća prisutnost droge van gradskog područja
  • teške krađe provaljivanjem u vikend kuće
  • obiteljsko nasilje na području Općine.

Navedene će probleme Vijeće za komunalnu prevenciju analizirati tijekom svojih redovnih sjednica, te u tom smislu dogovarati i daljnje ciljane aktivnosti.



Stranica