Tradicionalni susreti svećenika i policajaca Policijske uprave varaždinske

Slika PU_V/vijesti/2009/06_mjesec/10_06/svenici01.jpg

U ponedjeljak, 8. lipnja održani su tradicionalni susreti svećenika Varaždinske biskupije i Odjela policije Policijske uprave varaždinske.

U ponedjeljak, 8. lipnja  održani su tradicionalni susreti svećenika Varaždinske biskupije i Odjela policije Policijske uprave varaždinske. Naime, radi se o susretima s višegodišnjom tradicijom koje su prije petnaestak  godina prvi puta organizirali svećenik Zdravko Borak i tadašnji policijski službenik Odjela policije Policijske uprave varaždinske, Vjekoslav Vinceković. Kako su i Zdravko Borak i Vjekoslav Vinceković, na veliku žalost svojih obitelji i kolega preminuli vrlo mladi, i to obojica iste, 2003. godine, njihovi su kolege svećenici i policijski službenici Odjela policije zajedno sa drugim djelatnicima Policijske uprave varaždinske, nastavili tu započetu tradiciju, kako bi još više pojačali međusobnu suradnju,  a ujedno očuvali trajnu uspomenu na drage nam kolege i prijatelje i obiteljima preminulih pružili moralnu i duhovnu podršku te ih ohrabrili da nisu sami u tuzi za svojim najmilijima.

Na početku susreta, na mjesnom groblju Cestica položeno je cvijeće i zapaljene svijeće na grobu svećenika Zdravka Boraka, a potom na mjesnom groblju Petrijanec na grobu Vjekoslava Vincekovića. Na oba je mjesta fra Žarko Relota, župnik Župe svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, izmolio molitve za pokojne kolege te u prigodnim govorima istaknuo trajnost ovakvih prijateljstava u našoj životnoj prolaznosti. Nakon toga je na igralištu NK „Drava“ u mjestu Strmec Podravski odigrana nogometna utakmica između ekipe Policijske uprave varaždinske i ekipe svećenika Varaždinske biskupije „pojačane“ svećenicima iz Hrvatske nogometne reprezentacije svećenika, koja je završila rezultatom 3:2 u korist „policajaca“. Druženje za sve okupljene organizirano je u mjestu Falinićbreg na obiteljskom imanju obitelji Banfić čija su dvojica sinova, Darko i Josip, također svećenici.



Stranica