Okrugli stol

Slika PU_V/vijesti/2009/06_mjesec/05_06/okrugli stol (4).JPG
Predstavnici Policijske uprave varaždinske, načelnik Policijske uprave Rade Sitar, zamjenik načelnika PU Siniša Brkinjač, načelnik Odjela policije Ivan Golubić, načelnik Postaje granične policije Varaždin, te voditelj Pododsjeka za obradu kriminaliteta Sanjo Mravlinčić, sudjelovali su u okruglom stolu na temu Problematika šteta, zaštite i lova divljači, održanom u četvrtak, 04. lipnja  u Lovačkom domu u Zelendvoru.
 Okrugli je stol organiziran u suradnji Lovačkog saveza Varaždinske županije i Policijske uprave varaždinske s prvenstvenim ciljem rješenja ukupnih šteta koje imaju lovačka društva, vozači motornih vozila, poljoprivrednici i drugi, te pravilnijoj politici naknada šteta. Naime, prema podacima Lovačkog saveza Varaždinske županije tijekom 2008. godine, na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 128 prometnih nesreća – nalet divljači na vozilo. Ukupna šteta pričinjena takvim prometnim nesrećama doseže više od 520 000 kuna, a šteta pričinjena od strane divljači na poljoprivrednim kulturama procjenjuje se na od oko 130 000 kuna. Ukupna šteta lovozakupnika na divljači zbog krivolova i nezgoda na cestama iznosi oko 350 000 kuna.
 
Na početku okruglog stola predstavnici Policijske uprave varaždinske održali su prezentaciju na tri teme, i to: Nezakoniti lov; Prometne nesreće u kojima sudjeluje divljač, te Lov uz državnu granicu, nakon čega je uslijedila rasprava u kojoj su sudjelovali predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivan Kutnjak, predsjednici, lovnici i lovočuvari dvadesetak lovačkih društava, te predstavnici osiguravajućih društava.
 
Raspravom je suradnja Lovačkog saveza Varaždinske županije i lovačkih društava sa Policijskom upravom varaždinskom ocijenjena vrlo pozitivnom, te su tom prilikom dogovorene konkretne mjere i radnje kako bi se takva suradnja unaprijedila, a štete vezane uz lovstvo i lovačka društva, svele na najmanju moguću mjeru.
 


Stranica