U Osnovnoj školi Ludbreg održano županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Županijsko natjecanje Sigurno u prometu\20240502_141423.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 2. svibnja, održano je županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2024“.  

Foto: PU varaždinska

Tijekom natjecanja, na kojem je sudjelovalo 60-ak djece, iz 14 osnovnih škola s područja Varaždinske županije, učenice i učenici petih i šestih razreda natjecali su se u poznavanju prometnih propisa i  pravila te u vještinama upravljanja biciklom na poligonu.

Otvorenju natjecanja  prisustvovao je ravnatelj Osnovne škole Ludbreg Tihomira Horvat, načelnik Policijske Postaje Ludbreg Ivica Kokot,  voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Danijel Posavec, predsjednik Savjeta za sigurnost u prometu na cestama Varaždinske županije Zvonimir Sabati i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

Ispitivači iz HAK-a, kao i policijski službenici Policijske postaje Ludbreg sudjelovali su u ocjenjivanju učenika.  Nakon završenog natjecanja postignuti su slijedeći rezultati:

Prvo mjesto kod učenica osvojila je Mia Rožmarić iz Osnovne škole Vinica, a kod učenika Teo Genc Car iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca.

U ukupnom poretku nabolje rezultate postigli su učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca.

Voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec, uručio je najboljim pojedincima kacige i prigodne poklone iz Nacionalnog plana sigurnosti prometa na cestama, dok je predstavnik Grada Ludbrega osigurao bicikl za najbolju ekipu.

Voditelj poslova Danijel Posavec istaknuo je kako je u 2023. godini na prometnicama u Republici Hrvatskoj, u prometnim nesrećama stradalo 931 dijete, od čega je 10 djece smrtno stradalo, 136 zadobilo je teške tjelesne ozljede, a preostala djeca zadobila su lakše tjelesne ozljede. Na području Varaždinske županije u prometnim nesrećama je stradalo 42 djece, od kojih je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a  40 djece lake tjelesne ozljede.

"Upravo ovakve preventivne i edukativne aktivnosti imaju za cilj smanjenje neželjenih posljedica u prometu u kojima sudjeluju djeca." zaključio je Posavec.   


 
 

Stranica