Pronađen počinitelj prometne nesreće s poginulom osobom

Slika /PU_V/vijesti/nove ilustracije/Policija2.jpg

Pronađen vozač i vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći s poginulom osobom.

Vezano uz prometnu nesreću s poginulom osobom u Varaždinu o kojoj smo izvijestili izvanrednim priopćenjem od 1. kolovoza 2021. godine, obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave varaždinske intenzivnim radom došli do saznanja o vozilu koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći. Daljnjim radom policijski službenici su jučer, 1. kolovoza tijekom večernjih sati uhitili muškarca starosti 30 godina s područja Međimurja zbog sumnje da je izazvao navedenu prometnu nesreću.

U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu u tijeku je obavljanje očevida na vozilu i kriminalističko istraživanje.

Zahvaljujemo se ovom prilikom medijima i građanima na pomoći u pronalasku vozila i vozača.





U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 31. srpnja oko 21.20 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinu smrtno je stradao biciklist starosti 32 godine. Očevid je obavio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji sa policijskim službenicima. Kako je utvrđeno očevidom, za sada nepoznatim osobnim vozilom upravljala je nepoznata osoba iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, te je prešao na biciklističku traku gdje je prednjim djelom vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je bez upaljenih svjetala i bez reflektirajuće odjeće ili prsluka u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala. Nakon udara u bicikl, biciklist je sa biciklom odbačen unaprijed kojom prilikom je udario u tijelo 21-godišnjeg pješaka također državljana Nepala, koji se prethodno pješice kretao u istom smjeru. Pješak je uslijed udara odbačen u cestovni jarak i zadobio je ozljede, dok je biciklist na mjestu udara zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo. Smrt je konstatirana od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetništva tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Ozlijeđenom muškarcu medicinska pomoć pružena je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nepoznato vozilo i nepoznata osoba koja je prouzročila prometnu nesreću nije pružila pomoć ozlijeđenim osobama, te je napustila mjesto događaja prometne nesreće u nepoznatom smjeru.

Državna cesta D-2 od prilazne ceste kupalištu Aquacity prema Varaždinu bila je zatvorena za sav promet od 21.40 do 00.10 sati zbog očevida prometne nesreće. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

Policijski službenici provode intenzivno kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja nepoznatog vozila i nepoznate osobe koja je izazvala prometnu nesreću i pobjegla s mjesta događaja.



Stranica