Tijekom operativne akcije Alkohol darivani uzorni vozači

  • Slika /PU_V/vijesti/2021/oaalkohol/oa alkohol ludbreg.JPG
  • Slika

Dvoje uzornih vozača darivano tijekom akcije Alkohol!

Od 20. do 21. (subota/nedjelja) veljače 2021. godine od 18 do 1 sat na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Alkohol i droga“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 102 vozača kojom prilikom je utvrđeno 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, te 31 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 14 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog vozila starosti 26 godina, a iznosi 1.52 g/kg. Isti je zatečen dana 20. veljače 2021. godine u 20.35 sati u Karlovcu Ludbreškom. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa a jedan vozač je uhićen.
 
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom provođenja akcije prigodnim poklonom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa darivali jednu uzornu vozačicu i jednog uzornog vozač.
 
Kod navedenih vozača prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u posljednjih deset godina nisu evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja.

Stranica