Najava preventivnog programa Maturantika 2020.

  • Slika \PU_V\vijesti\2020\maturantika\baner.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program za gotovo 2 000 maturanata iz 16 srednjih škola u Varaždinskoj županiji emitirat će se iz studija VTV Televizije uživo u petak, 29. svibnja, od 18 do 22 sati

Maturantika simbolizira novi početak za mlade ljude i kraj jednog lijepog razdoblja srednjoškolskog obrazovanja. Predstavlja završetak nastave i prethodi polaganju mature. Bez sumnje, to je kraj koji se mora obilježiti i proslaviti jer će mnogi krenuti „grijati stolice“ tek nakon što proslave kraj nastave.

Dosadašnjih godina Maturantika se odvijala kroz tri zadnja dana održavanja nastave na prostoru Parka mladih. Programi su se odvijali tematski kroz vođene sportske, plesne i zabavne aktivnosti uz glazbenu podršku i plesanje Quadrille.

Ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju i preporuke Stožera civilne zaštite o mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa,  vezanih uz otkazivanje svih javnih događanja i okupljanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti, Policijska uprava varaždinska je, radi kontinuiteta održavanja preventivnog programa i dostojnog obilježavanja završetka školske godine za maturante, inicirala virtualnu preventivnu aktivnost organizacije Maturantike.

Program za gotovo 2 000 maturanata iz 16 srednjih škola u Varaždinskoj županiji emitirat će se iz studija VTV Televizije uživo u petak, 29. svibnja, od 18 do 22 sati. TV Maturantika će biti koktel video-poruka, SMS-ova, glazbenih spotova i glazbenih želja maturanata. Program će voditi Kristijan Petrović Kiki, a glazbene želje će maturantima ispunjavati DJ Mašić.

U petak, 22. svibnja u Varaždinskoj je županiji održana konferenciji za medije, na kojoj su ovaj preventivni program predstavili načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica.

„Javna okupljanja u Hrvatskoj zbog epidemije koronavirusa još uvijek nisu dozvoljena i zbog toga nije moguće organizirati program za maturante u Parku mladih, kao što je to bio slučaj zadnje dvije godine. Zato ćemo organizirati TV Maturantiku i ovogodišnjoj generaciji maturanata omogućiti da virtualno sudjeluju u programu svojim video-uradcima, fotografijama i SMS-ovima. Na toj virtualnoj „fešti“ moći će pokazati sebe, svoj razred i razrednike. Program će biti moguće pratiti i putem društvenih mreža, jer će ga VTV Televizija prenositi na svojem Facebook kanalu, a putem njih i Prva školska televizija. Uz to, cjelokupni program prenosit će Radio Megaton, a preuzimat će ga i druge radio postaje. Pozivam sve maturante da se uključe i prate program“ istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak i napomenuo da je riječ o odličnoj ideji Policijske uprave varaždinske, na čemu im je zahvalio. 

Na ideji, suradnji i podršci zahvalila je i zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica. „Moram priznati da sam isprva bila skeptična prema virtualnoj Maturantici, ali ovaj koncept je fantastičan.

Slijedeći petak će u studiju VTV Televizije biti poznati voditelji Kiki i zajedno s DJ-em puštati pjesme koji maturanti požele, a prikazivat će se i fotografije te video-uradci koje će učenici poslati. Veselimo se programu i svima zahvaljujemo na suradnji. Svaka kriza nosi nešto svoje. Vjerujem da će ova generacija maturanata, upravo zato što im je teže, još više pokazati svoje sposobnosti, a njihov uspjeh neće biti virtualan, nego stvaran“ poručila je  Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika. 

Načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić je podsjetio da se Maturantika održava treću godinu zaredom, no zbog specifične situacije i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite mora se održati na virtualan način.
„Pozivam maturante da se aktivno uključe, šalju svoje fotografije i SMS-ove, da požele pjesmu koju žele čuti u program. Apeliram da se ne okupljaju na javnim prostorima s obzirom da su na snazi mjere o ograničavanju javnih okupljanja, nego da prate TV Maturantiku u svojim prostorima.

Koristim priliku svim maturantima poželjeti uspjeh na maturi i pri upisu na željeni fakultet, odnosno u zaposlenju“ istaknuo je načelnik Benčić.

Svim razredima je upućen poziv da do srijede, 27. svibnja, pošalju listu od 10 glazbenih želja, kao i do 10 fotografija iz svojih srednjoškolskih dana – s izleta, projekata, druženja i proslava ili video snimku s porukom svojega razreda u trajanju do dvije minute.

Materijali se šalju na e-mail adresu maturantikavz@gmail.com

FOTO: PU varaždinska

Stranica