Maturantika od 23. do 25. svibnja: mimohod maturanata ulicama Varaždina, plesanje quadrille i program u Parku mladih

  • Slika \PU_V\vijesti\2022\Najava Maturantike\1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za maturante iz Varaždinske županije i ove će godine od 23. do 25. svibnja biti organiziran program Maturantika 2022.

Foto: Varaždinska županija

Događanja tijekom tri dana zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin, a uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždina, istaknuto je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u atriju Županijske palače

„Ove godine srednjoškolsko obrazovanje završava više od 1.800 učenika iz 16 škola u Varaždinskoj županiji. Peti put zajednički organiziramo Maturantiku, pri čemu je dvaput održana uživo, dvaput virtualno, a maturanti se sada napon vraćaju na gradske ulice i trgove. Veselimo se šarenilu i posebnoj energiji koje će uskoro zavladati gradom. Program počinje u ponedjeljak, 23. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, izlet u adrenalinski park Accredo u Zasadbregu. U utorak, 24. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada „Sveti Mihael“ je pripremila nagrade za tri najupornija i najizdržljivija maturanta, bonove za kupnju sportske opreme i odjeće te drugo. U srijedu, 25. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu i poslati poruke mira. Sva tri dana od 14 do 18 sati maturante će u Parku mladih zabavljati DJ. Sve naše drage maturante pozivam da se dođu predstaviti te da sudjeluju u programima Maturantike“- pozvao je župan Anđelko Stričak.

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković tom je prilikom rekao „Drago nam je što se ove godine ponovno naši maturanti mogu pokazati i najvažnije nam je da sve prođe u miru, veselo, i da njihov završetak srednjoškolskog obrazovanja bude nešto što će zauvijek pamtiti. Grad Varaždin uključio se u organizaciju zajedno sa Savjetom mladih Grada Varaždina, Crveni križ će se brinuti i čuvati im stvari, naš Koncertni ured će se pobrinuti za glazbu, DJ-a. Grad im je osigurao i tiskao majice te smo organizirali edukaciju plesa za quadrillu koju će 600-tinjak maturanata izvesti na Kapucinskom trgu. Vezano uz točenje pića, imat će narukvice kako bi na neki način to regulirali. Želimo da se svi naši maturanti, i iz grada Varaždina i iz Varaždinske županije provesele i zabave i siguran sam da će uz dobru i već uhodanu organizaciju svih uključenih sve proći u najboljem redu“.

„Maturantika se peti puta održava na inicijativu PU varaždinske, a s ciljem da svi maturanti mogu uživati u zadnjim danima svojeg srednjoškolskog obrazovanja“, napomenuo je načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić te zaključio „Maturantika je organizirana kroz trodnevno vođenje programa s preventivnim aktivnostima s ciljem sigurnosti u tolerantnom okružju. Policija će na prostoru samog Parka mladih, gdje će se održati većina događanja, primjenjivati preventivne mjere kroz mještovite ophodnje u sastavu: predstavnici profesora, roditelja i kontakt policajci. U slučaju nužnosti, intervencije će biti minimalne, a opet s ciljem zaštite, tako da se maturanti osjećaju sigurno i da se zabave. Želja nam je da se Maturantika odvija u radosti i sigurnosti, kao i svih dosadašnjih godina. Svima maturanticama i maturantima ujedno želim puno uspjeha u daljnjem životu“.

Plesanje quadrille s maturantima uvježbava Plesni klub D&D Varaždin, za majice se pobrinuo Grad Varaždin, a za kišobrane Varaždinska županija. Stvari će, uz Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, čuvati i učenici smjera tehničar zaštite osoba i imovine sa Srednje strukovne škole Varaždin.

Dodajmo će se u slučaju lošeg vremena program Maturantike odvijati u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

PROGRAM „MATURANTIKA 2022.“       
  • svibnja 2022. godine – ponedjeljak
12.30 – 13.00 - Park mladih –  Okupljanje maturanata
13.00 – 14.00 - Centar grada – Mimohod maturanata
14.00 – 14.15 - Park mladih – Proglašenje najodore i uručenje nagrade
                            Nagrada: izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg
14.15 – 18.00 - Park mladih - Nastup DJ-a (David Mash)
  • svibnja 2022. godine – utorak – Sportski dan: SPORTOM PROTIV OVISNOSTI
14.00 – 18.00 – Park mladih – Vježbanje na spravama uz stručno vodstvo
                          predstavnika 5 Star Fitness Centra - proglašenje triju 
                          najupornijih/najizdržljivijih/uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael
                        - Nastup DJ-a (David Mash & Detron)  
  • svibnja 2022. godine – srijeda - Plesni dan: PLESOM PROTIV NASILJA
12.00 - Kapucinski  trg – Maturanti plešu quadrillu
14.00 – 18.00 - Park mladih – Nastup DJ-a (Detron)  
*U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša/jak vjetar) program će se odvijati
u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.
 
Sve pojedinosti i važne obavijesti mogu se pronaći na slijedećoj poveznici:
https://www.facebook.com/Maturantika/
 

Stranica