Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

​Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 8 prometnih nesreća, od toga 3 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom i 33 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 131 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 2.39 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 96 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 1 vozač je uhićen radi dovođenja na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

U petak, 13. rujna oko 9 sati, u Cvjetnoj ulici u Svetom Đurđu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 51-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ludbreg. Od istog je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje od 3 dana.

Stranica