Upozoravamo građane na novi način prijevare - budite oprezni!

Policijski službenici policijskih postaja Varaždin i Ivanec zaprimili su prijave žena starosti 75 i 71 godinu, da su prevarene pod izlikom uplate novca svojoj djeci. 

Foto: Ilustracija

One su, prema prijavama, zaprimile poruke svoje djece u kojima pišu da su im mobiteli pali u vodu, odnosno uništeni, uz dostavu linka na jednu mobilnu aplikaciju na drugom broj telefona na kojem mogu komunicirati.

Nakon što su žene poslale poruke na dostavljene brojeve telefona, nepoznata ih je osoba zatražila uplatu novca te su one, misleći da se radi o njihovoj djeci, uplatile svaka po nekoliko tisuća eura na dostavljene račune. Nakon što ih je nepoznata osoba zatražila još uplata, odnosno nakon kontakta sa svojom djecom, shvatile su da se radi o prijevari.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.
           
Kako je u posljednje vrijeme zabilježeno više prijava ovakvih načina prijevare, skrećemo pozornost građanima da se radi o lažnim porukama u kojima se prevaranti predstavljaju kao njihova djeca. Savjetujemo građanima da sve takve ili slične poruke ignoriraju ili da njihov sadržaj provjere s drugim članovima obitelji.
 
Ponovno savjetujemo, budite oprezni, a ukoliko ste ipak postali žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju!


Stranica