Započela sedma po redu Maturantika

Foto: PU varaždinska
 
Danas, 22. svibnja, u 12.30 sati, okupljanjem maturanata u Parku mladih započela je Maturantika koju, sedmu godinu zaredom zajednički organiziraju Policijska uprava varaždinska, Varaždinska županija, Grad Varaždin i Koncertni ured Varaždin.
 
Partneri i suradnici u programu su : Vijeća za prevenciju Varaždinske županije i Grada Varaždina, Savjet mladih Varaždinske županije, Zaklada Sveti Mihael, Društvo Crvenog križa Varaždin, 5 Star fitness centar Varaždin, Plesni studio D&B te DJ-i David Mash i Detron.
 
Programa je započeo tradicionalnim mimohodom maturanata srednjih škola s područja Varaždinske županije. Maturanti su predstavili žiriiu, pročelnici Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije Renati Skoko, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovru Lukavečki i policijskoj službenici za prevenciju PU varaždinske Tatjani Novak svoje kreativne odore. Nagradu, cjelodnevni izlet u Adrenalinski park Vručina, koju je osigurala Varaždinska županija, uručena je učenicima 4. d razreda Medicinske škole Varaždin, koji su pobijedili u odorama kao „Kremenko“.
 
Nakon toga maturanti su nastavili svoje slavlje u vedrom i radosnom raspoloženju, u Parku mladih uz nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON.
 
​Jedan od maturanata, Luka, izrazio je želju da postane policajac, jer mu je to ljubav od malena te je bio izuzetno radostan kada je saznao da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.

Stranica