Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 9 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i  6 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 202 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja neregistriranog/tehnički neispravnog vozila te 83 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.29 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 164 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 1 vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje, a 1 vozač je uhićen te doveden sucu Općinskog suda u Varaždinu.

U subotu, 23. ožujka u 17.20 sati u Gospodarskoj ulici u Ludbregu, policijski su službenici zatekli 47-godišnjaka kako upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.50 promila te u vrijeme kad mu je pravomoćnim rješenjem izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u vremenskom razdoblju. Kako je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ludbreg.
  
U nedjelju, 24. ožujka oko 10 sati, u Franjevačkoj ulici u Novom Marofu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo  kojim je upravljao 55-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.07 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Novi Marof i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica