Preventivne aktivnosti policije u sklopu kampanje „WEB HEROJ“

U utorak, 20. veljače u prostorijama TD Varkom d.o.o. u Varaždinu, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave varaždinske kroz predavanje su upoznali prisutne zaposlenike sa različitim oblicima internet prijevara i metodama zaštite, te im na kraju podijelili promidžbene materijale i brošure s korisnim informacijama.
 

Foto: PU varaždinska 

Policijska uprava varaždinska u zadnje vrijeme bilježi povećanje broj računalnih prijevara. Taktike koje koriste prevaranti postaju sve inovativnije i teže ih je otkriti.  Od pretvaranja da su voditelj vaše organizacije, investicijski savjetnici do toga da su zainteresirani za romantičnu vezu, kupovinu proizvoda koji ste oglasili za prodaju i slično. Zajedničko im je da se uvijek lažno predstavljaju u namjeri  da dobiju sve što žele, a u pravilu je to novac, osobni i/ili bankovni podaci.
 
Kako je riječ je o različitim vrstama prijevara, poput prijevare s računima, direktorske prijevare, investicijske prijevare, prijevare putem online kupnje, romantične prijevare,  mrežne krađe identiteta, lažnih stranica banaka, s ciljem osvještavanja šire javnosti kao i zaposlenika u trgovačkim društvima u tijeku je provođenje edukativnih aktivnosti preventivne kampanje „Web heroj“ pod sloganom „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“.

Osim edukativnih predavanja kampanja „Web heroj“ nudi savjete o online sigurnosti  dostupnih na službenoj internetskoj stranici ,  www.webheroj.hr .

Stranica