Prometne nesreće i prometni prekršaji proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 16 prometnih nesreća i to 1 s poginulom osobom, 2 s ozlijeđenom osobom i 13 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 130 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 85 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 280 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 1.91 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 117 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača zadržana su u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 26. svibnja oko 21,45 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Martijanec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1.83 promila i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljana motornim vozilima "B" kategorije, a vozačka dozvola ukinuta poradi sakupljenih bodova upravljao 54-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ludbreg. 27. svibnja je sproveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje do 5 dana.

U subotu, 27. svibnja oko 01.05 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1.39 promila upravljao 36-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Varaždin do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica