Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća, i to 6 prometnih nesreća s  materijalnom štetom i 3 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 24 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 44 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 115 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 230 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.24 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 95 km/h.
 
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač zadržan je u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U nedjelju, 21. svibnja oko 07.00 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 0.72 promila upravljao 22-godišnjak. Izvršenim preliminarnim testiranjem na opojna sredstva isti je bio pozitivan na opojna sredstva drogu, zbog čega mu je bilo određeno vađenje krvi i urina radi analize što je isti odbio. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv istog je podnesen prekršajni nalog. U vozilu se u svojstvu suvozača nalazio 30-godišnjak koji je policijskim službenicima dragovoljno predao pvc vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija nalik na drogu marihuanu mase 0.4 grama i jednu ručnu izrađenu cigaretu, ukupne mase 0.6 grama s mješavinom duhana i zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu. 30-godišnjak je priveden u PP Varaždin. Protiv istog je podnesen optužni prijedlog.

U nedjelju, 21. svibnja oko 07.30 sati u mjestu Hrženica, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim upravljao 38-godišnjak. On je policijskim službenicima dragovoljno predao bijelu praškastu materiju nalik na drogu amfetamin ukupne težine od 0.50 grama. Odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu, te je isključen iz prometa. Protiv 38-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog.

Stranica