Pretragom pronađen laboratorij za "indoor" uzgoj indijske konoplje

Jučer, 23. studenog, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske, uz potporu policijskih službenika Interventne jedinice policije PU međimurske, proveli su više pretraga domova i drugih prostora koje na širem području Grada Varaždina posjeduju i koriste hrvatski državljani, muškarci starosti 38, 33, 31 i 26 godina

Foto: PU varaždinska

Prilikom pretrage domova i drugih prostorija kojima se predmetni koriste pronađeno je i privremeno oduzeto sveukupno 7 175 grama sasušene biljne materije zelene boje nalik na drogu marihuanu, 23,8 grama kemijske droge Amfetamin, 4,4 grama psiho-aktivnih gljiva, kompletna oprema za „indoor“ uzgoj sa zasađenih 48 stabljiki zelene boje u rastu nalik na stabljike biljke indijske konoplje, koje su bile posađene u PVC tegle, 22 stabljike nalik na biljke indijske konoplje koje su bile u fazi sušenja, papirnati novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 33.840,00 kuna i 805 eura, uređaj za vakumiranje droge, više komada preciznih digitalnih vaga, 135 komada streljiva različitih kalibara, više komada mobitela i informatičke opreme te druga oprema koja se koristi za „indor“ uzgoj indijske konoplje.
 
Nad 38, 33, 31 i 26-godišnjakom od kojih su predmeti oduzeti policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. Kaznenog zakona. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, kao i potrebitih vještačenja, koja će se provesti u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu te nakon provede potrebitih dokaznih radnji, protiv trojice muškaraca će se podnijeti adekvatna kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu redovnim putem, dok će se muškarac starosti 38 godina, 24. studenog uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Stranica