Rezultati ciljanog nadzora prometa prema akcijama ROADPOL-a

Na području Policijske uprave varaždinske 21. rujna 2022. godine u prometnim nesrećama nije smrtno stradala niti jedna osoba

Foto: PU varaždinska

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 16. do 22. rujna provodili pojačani nadzor prometa prema akcijama ROADPOL-a.
Akcijama su ciljano obuhvaćeni nadzori korištenja pojasa i mobitela u vozilima za vrijeme vožnje, pri čemu je ukupno utvrđeno 147 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 57 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje.
 
U sklopu projekta „Dani sigurnosti u prometu“ na području Policijske uprave varaždinske provedene su preventivno-edukativne aktivnosti kao što su predavanja o posljedicama prometnih nesreća kandidatima za vozače u auto školama, prometne radionice za djecu u vrtićima i za učenike u osnovnim školama.
U suradnji sa Udrugom RODA policijski službenici kontrolirali su prijevoz djece u sigurnosnim sjedalicama/postoljima kod dječjih vrtića.
 
Na „Dan bez poginulih u prometu“, koji se obilježava 21. rujna na području grada Varaždina učenici srednje Strojarske i prometne škole iz Varaždina su na nekoliko raskrižja putem plakata sudionicima u prometu uputili poruke o poželjnom i propisnom ponašanju u cestovnom prometu.

Stranica