Rezultati akcije pojas i mobitel

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u srijedu, 21. rujna operativnu akciju „Pojas i mobitel“.

Foto: PU varaždinska

Policijski službenici su tijekom provođenja akcije prioritetno postupali na utvrđivanju prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i svih putnika u vozilu (uključujući i stražnja sjedišta), zatim nepropisnog prijevoza djece vozilima i nepropisne uporabe mobitela od strane svih vozača (uključujući i bicikliste).
 
Za vrijeme provođenja akcije ukupno su utvrđena 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 6 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Za vrijeme akcije u prometu je zatečena i uzorna vozačica Maja Kukina iz Varaždina, kod koje nije  u proteklih deset godina evidentiran niti jedan prometni prekršaj. Ista je od strane policijskih službenika darivana prigodnim poklon paketom.

Podsjećamo da prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, suvozača i putnika na stražnjim sjedištima te prekršaji nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje uporabom ruku, spadaju u skupinu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ te da se zbog istih prekršaja vrlo često događaju najteže posljedice u prometnim nesrećama.

Koristimo priliku da zbog navedenog još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa vezano uz pojas i mobitel.
 

Stranica