U teškoj prometnoj nesreći na auto-cesti A-4 smrtno stradalo 12 osoba te ozlijeđeno više od 30 osoba

U subotu, 6. kolovoza u 5.41 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Županijskog centra 112, o slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, na auto-cesti A-4 između Brezničkog Huma i Komina, u smjeru Zagreba.

Foto: PU varaždinska

U žurno postupanje po dojavi, uključeni su policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske i Zagrebačke županije, Javna vatrogasna postrojba Varaždin i više dobrovoljnih vatrogasnih društava, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb i Varaždin Ravnateljstva civilne zaštite te djelatnici Hrvatskih autocesta.
 
Tijekom dosadašnjeg postupanja, utvrđeno je da u prometnoj nesreći  na mjestu događaja smrtno stradalo 11 osoba te je ozlijeđeno više od 30 osoba. Ozlijeđene su osobe prevezene u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Jedna od ozlijeđenih osoba  naknadno je preminula od posljedica prometne nesreće u jednoj zagrebačkoj bolnici.  Kako je utvrđeno, svi stradali su poljski državljani. 
 
Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu koja provodi očevid u suradnji s policijskim službenicima.

Promet dionicom auto-ceste u smjeru Zagreba, od čvora Breznički Hum do čvora Komin, odvija se jednim kolničkim trakom.
 
Informacije o prometnoj nesreći i stradalim putnicima, obitelji putnika mogu dobiti od Veleposlanstva Poljske u Republici Hrvatskoj, na broj telefona 014899414.
 
 

Stranica