Varaždinska policija u Parku mladih održala Dan otvorenih vrata

Na Danu otvorenih vrata zainteresirani su sa zanimanjem razgledali opremu i pokazne vježbe policije, a neki su i provjerili svoje sposobnosti na poligonu spremnosti

Foto: PU varaždinska

Danas su varaždinski policajci u Parku mladih u Varaždinu učenicima srednjih škola, ali i ostalim zainteresiranim građanima predstavili policijsko zanimanje.

S obzirom da je natječaj otvoren do 15. kolovoza, sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj upravi/postaji.

Policijski su službenici danas izložili opremu i tehniku koju koriste svakodnevno za obavljanje svojih zadaća, predstavivši pojedine poslove, odnosno rodove policije,  upravo kako bi se što više mladih upoznalo sa zanimljivostima  policijskog zanimanja te ih motiviralo da se prijave na natječaj.

Svi zainteresirani mogli su isprobati svoje vještine na pripremljenom poligonu spremnosti, zatim isprobati tzv. "pijane" naočale, iskustvo "privođenja u Marici", vidjeti tehnike kojima se koriste kriminalistički tehničari prilikom izuzimanja otisaka i drugih tragova te vozila, opremu i uređaje koje koristi prometna, temeljna, granična i interventna policija.

Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske također u demonstrirali borilačke vještine i rukovanje oružjem.

Organizaciju je podržao Koncertni ured Varaždin angažiranjem DJ-a Davida Mašića, koji je atraktivnim programom privukao posjetitelje te doprinio značajnijoj posjećenosti ove aktivnosti.

Stranica