Na Franjevačkom trgu obilježen Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, koji se obilježava 21. listopada, policija i partneri sigurnosti u prometu poslali poruku svim sudionicima u prometu, o važnosti poštivanja prometnih propisa.

 

          Danas, 21. listopada 2021. godine od 10 do 12 sati u organizaciji Policijske postaje prometne policije Varaždin uz sudjelovanje organizacija koje doprinose sigurnosti cestovnog prometa, na prikladan način su na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježili Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa i time poslali poruku svim sudionicima koji bez obzira na koji način sudjeluju u prometu, o važnosti poštivanja prometnih propisa.

Obilježavanju Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa sudjelovali su  policijski službenici prometne policije Varaždin, djelatnici HAK-a Varaždin, učenici i profesori Srednje strojarske i prometne škole Varaždin, te djelatnici Gradskog Crvenog križa grada Varaždina. 

Policijski službenici prolaznicima su dijelili preventivno edukativne letke (četiri ubojice u prometu alkohol, pješaci, biciklisti), kao i crteže dječjih radova učenika OŠ Vidovec i IV OŠ Varaždin s temom sudjelovanje u prometu. Osim edukativnih brošura zainteresirani građani mogli su se informirati o prometnim propisima i mogli su razgledati izloženu opremu prometne policije, policijski  motocikl, laser za snimanje brzine, uređaj za alkotestiranje, te pijane naočale.

Djelatnici HAK-a prolaznicima su pružali informacije o propisnom sudjelovanju u prometu te druge korisne prometne informacije, dok su učenici Srednje strojarske i prometne škole Varaždin na Franjevačkom trgu putem izrađenih plakata s porukama o propisnom ponašanju u prometu poslali poruku važnosti poštivanja prometnih propisa. Također su provodili i anketiranje prolaznika o poznavanju i poštivanju prometnih propisa.

Djelatnici Gradskog društva Crvenog križ grada Varaždina također su podrškom građanima pružali informacije o načinu pružanju prve pomoći unesrećenoj osobi.



Stranica