ROADPOL - Dani sigurnosti u prometu

U sklopu navedenih Dana, Policijska uprava varaždinska će u četvrtak, 17. rujna provoditi čitav niz preventivnih i represivnih aktivnosti

U organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu.

Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“ trajat će od 16. do 22. rujna te se preklapaju s Europskim tjednom mobilnosti.

U sklopu navedenih Dana, Policijska uprava varaždinska će u četvrtak, 17. rujna provoditi čitav niz preventivnih i represivnih aktivnosti.
Tako će policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin održati predavanje o sigurnosti djece u prometu za učenike prvih razreda VII. Osnovne škole Varaždin.

Isto tako, u suradnji sa Strojarskom i prometnom školom Varaždin provest će se aktivnost tijekom koje će učenici spomenute Škole, u blizini opasnih raskrižja u gradu Varaždinu, ispisanim porukama na plakatima uputiti upozorenja svim sudionicima u prometu.

Također će se u vremenu od 8 do 14 sati na području cijele Policijske uprave, provoditi preventivno-represivna akcija „Pojas i mobitel“.
Aktivnosti se nastavljaju u utorak 22. rujna, kada se obilježava Dan bez automobila – kojom prilikom će policijski službenici provoditi preventivno-represivnu akciju „Pješaci i biciklisti“.

Stranica