Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati dovršenog kriminalističkog istraživanja

Danas je u Policijskoj upravi varaždinskoj održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati dovršenog kriminalističkog istraživanja za kazneno djelo Razbojništvo sa smrtnom posljedicom.

Voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Karabegović podsjetila je tom prilikom kako su dana 1. studenog 2019. godine oko 17 sati u Selniku, tada nepoznati  počinitelji obmanuli 61-godišnjeg vlasnika kuće, lažno se predstavivši da su policajci, na što ih je  isti pustio u kuću.

Navedeni su ga nakon ulaska u kuću fizički napali, nanijevši mu teške tjelesne ozljede glave zbog kojih je hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin, a potom i premješten u Službu za plućne bolesti i TBC, Odjel za pulmologiju i rezistentnu TBC Klenovnik, Opće bolnice Varaždin. Nesretni je muškarac od posljedica zadobivenih ozljeda, dana 29. siječnja ove godine i preminuo.

Nakon napada, počinitelji su oštećenom otuđili oko 600 000 kuna te su ga ostavili tako teško ozlijeđenog u besvjesnom stanju i pobjegli s mjesta događaja.

„Moram pohvaliti sve policijske službenike koji su sudjelovali u istrazi“ istaknula je voditeljica Karabegović. Voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Boris Divjak napomenuo je kako su u četvrtak, 25. lipnja, policijski službenici dovršili  opsežno 8-mjesečno kriminalističko istraživanje uključujući pretrage domova temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu. Pretrage su obavljene na području Zagreba, kojom prilikom su uhićena dvojica muškarca starosti 32 i 23 godina.

Navedeni su  nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u petak, 26. lipnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Dvojica osumnjičenika od kojih je jedan državljanin Bosne i Hercegovine su u bijegu te su za njima raspisane tjeralice.

Pritom je nabrojio niz mjera i radnji koje su proveli policijski službenici, od 50-ak obavljenih obavijesnih razgovora, pregleda i analize 30-ak video snimki s različitih objekata, analize podataka o prelascima državne granice te pretrage 10 stanova i više vozila.

Također je napomenuo kako se u konzultaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, sva četvorica počinitelja  prijavljuju za kaznena djela Teško ubojstvo iz koristoljublja i Razbojništvo.

Stranica