Održana virtualna Maturantika

Uz live program iz studija VTV televizije i u programu Radija Megaton, održana virtualna Maturantika - fešta za 2 000 maturanata iz Varaždinske županije

„Da li ste znali:
  • Da alkohol izaziva otečen i napuhnut izgled lica?
  • Da toksini u alkoholu pridonose stvaranju celulita?
  • Da jedan hamburger sadržava 280 kalorija, a alkohol? Jedna limenka piva sadržava oko 220 kalorija, jedna litra vina oko 500 kalorija, a čaša votke oko 120 kalorija!
  • Da govor mržnje ne može biti šala?“
Ovim je riječima program virtualne – on line Maturantike na VTV televiziji, otvorio poznati televizijski voditelj Kristijan Petrović Kiki.

Emisija se uživo prenosila i na Radiju Megaton, kao i na Facebook stranicama, Youtube kanalu i na drugim virtualnim platformama.

Maturantika simbolizira novi početak za mlade ljude i kraj jednog lijepog razdoblja  srednjoškolskog obrazovanja. Svake godine program Maturantike odvija se kroz posljednje dane nastave. 




Ove su godine zbog pandemije virusa covid-19 maturanti pratili nastavu on line od kuće, zbog čega je Policijska uprava varaždinska inicirala virtualnu – on line Maturantiku.
Tako je ideja virtualnog druženja za oko 2 000 maturanata iz 95 razreda, održana u partnerstvu s Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom, VTV Televizijom i Radio Megatonom.

Na samom početku programa, maturante, njihove roditelje i profesore, pozdravili su Tatjana Novak policijska službenica za prevenciju u Uredu načelnika PU varaždinske, Darko Dragičević, pomoćnik načelnika Policijske postaje Varaždin, Tomislav Paljak, zamjenik Varaždinskog župana te Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Varaždina.
Također su kroz cijelo vrijeme trajanja programa, prikazivane pozdravne poruke ravnatelja svih srednjih škola s područja Varaždinske županije.

Program je bio mozaik glazbe po izboru maturanata, glazbenih spotova te video poruka i SMS-ova maturanata, uz puno dobrih vibracija, promoviranje pozitivnih i zdravih stilova života te izgradnje kulture tolerancije, zajedništva i nenasilja.

Uz live program iz studija i muzičku podlogu za koju je bio zadužen odlični DJ Mašić, cijelo vrijeme emisije prikazivane su i fotografije i video materijali zabilježeni tijekom srednjoškolskog obrazovanja maturanata.

Naime, svim je završnim razredima prethodno upućen poziv da pošalju listu od 10 glazbenih želja, kao i 10-ak fotografija iz svojih srednjoškolskih dana – s izleta, projekata, druženja ili proslava, kao i video snimke s porukom svojeg razreda.

Program je praćen i van prostora Varaždinske županije pa su tako zabilježene i SMS poruke  od maturanata iz Zagreba i drugih susjednih županija. Isto tako, SMS poruke podrške, lijepih želja i dobrih vibri, slali su i roditelji maturanata!

Bilo je naravno i javljanja uživo „s terena“, odnosno s prostora parkova i šetališta, kao i ugostiteljskih objekata na kojima su se maturanti okupljali i pratili program VTV-a ili Radija Megaton.

Spomenuta su okupljanja ove godine, shodno preporukama stožera civilne zaštite, bila znatno manja, a policijski su službenici bili prisutni upravo zbog usmjeravanja okupljenih mladih ljudi na pridržavanje svih preporuka stožera te zbog njihove sigurnosti.

Na mjestima okupljanja, nisu zabilježeni nikakvi incidenti, narušavanje javnog reda i mira, ozljeđivanja, kaznena djela niti bilo koje druge negativnosti.

Zbog toga, kao i sudeći prema broju zaprimljenih poruka i drugih sadržaja maturanata i dobrih vibracija, ovogodišnja je Maturantika postigla svoj cilj te pomogla zdravoj i sigurnoj proslavi mladosti i ulasku u svijet odraslih kao dogovornih samosvjesnih i nenasilnih osoba.
 

Stranica