Održano tematsko predavanje Zajedno protiv nasilja

Danas,  25. studenog 2019. godine s početkom u 13 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7 u Varaždinu, održana je tematsko predavanje Zajedno protiv nasilja.
Tematsko predavanje povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizirali su Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije zajedno sa Centrom za socijalnu skrb – Podružnica Obiteljski centar Varaždin, Županijskim timom za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Varaždinske županije, Udrugom Uz Vas, Probacijskim centrom Varaždin, Domom za žrtve obiteljskog nasilja Utočište Sveti Nikola Varaždin te Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima Ured Varaždin.
Predavanje je održala policijska službenica Policijske uprave varaždinske Sandra Đunđek Spajić na temu Statistički prikaz nasilja u Varaždinskoj županiji, gospođa Darinka Vrbanec iz Udruge „Uz vas“ predavala je na temu Prevencija nasilja u sustavu odgoja i obrazovanja.
Gospođa Vesna Šumiga iz Probacijskog ureda Varaždin govorila je o Radu probacijske službe s počiniteljima nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Gospođa Barbara Oreški iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima govorila je na temu Obiteljsko nasilje iz perspektive udruge za pomoć žrtvama i svjedocima, a Irena Mađarić iz Doma za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ govorila je o Stanju u sigurnoj kući.
 

Stranica