Petar Conjar najspremniji policajac u Hrvatskoj !

Jučer, 17. listopada u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko – posavske održan je 1. Memorijal Šimo Đamić, na kojem su sudjelovali i policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske

Jučer, 17. listopada u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko – posavske održan je 1. Memorijal Šimo Đamić, na kojem su sudjelovali i policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske Petar Conjar i Darko Podoreški. Petar Conjar je pod punom spremom i s dodatnih 10-ak kilograma opreme najbrže i najpreciznije odradio sve radne točke: alpinizam, orijentaciju, svladavanje prepreke na mreži sa zaštitnom maskom, bacanje ručne bombe i prelazak vodene prepreke, i osvojio prvo mjesto na natjecanju.

Memorijal Šimo Đamić trebao bi postati tradicija u spomen na legendarnog, preminulog ratnog zapovjednika. Osmislio ga je i organizirao Andrija Živković, pomoćnik zapovjednika Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske uz podršku ministra Davora Božinovića. Šimo Đamić bio jedan od osnivača specijalnih policijskih postrojbi i ratni zapovjednik specijalne policije PU brodsko-posavske. Bila je to postrojba ratnog imena Šimini anđeli pakla.

U natjecanju su sudjelovala 42 natjecatelja, od kojih 40 policajaca i 2 policajke, koji su prošli razne discipline i zahtjevne kvalifikacije (veslanje kanuom, gađanje iz kratkog naoružanja i jurišne puške, testiranje – provjera znanja iz domene policijskog posla i dr.). Stazu dugačku 25 km, sa startom na Sovskom jezeru, preko obronaka Dilja, do cilja u Tomici, prošli su neprekidnim kretanjem uz kompas i zemljovid (trčanjem ili hodanjem), noseći opremu i pušku, izvršavajući složene zadaće, kao što su alpinizam, orijentacija u prostoru, prelazak mreže pod zaštitnom opremom, bacanje dimne bombe, te prelazak vodene prepreke. 

Nakon osvojenog prvog mjesta Conjar je izjavio; „nisam mislio da će teren biti tako zahtjevan. Ali, dobro je to. Zapravo, teren je super! Sretan sam i ponosan kaj sam bil prvi, ali uopće ne mislim da sam ja neki naj policajac. Svi mi, koji smo došli do cilja, smo najspremniji. I kolege su odradile vrhunsku trku“.
Drugi je u cilj ušao Petar Volarević iz interventne policije Dubrovnik, a treći je bio Luka Špehar iz Interventne jedinice policije Zlatar. Za istaknuti je kako je i drugi policijski službenik iz Policijske uprave varaždinske Darko Podoreški vrlo uspješno sudjelovao u natjecanju i osvojio sedmo mjesti.
Petru i Darku, kao i svim učesnicima u natjecanju čestitamo na uspjehu!

Stranica