Održano 20. hodočašće hrvatske policije u Ludbregu

U sklopu obilježavanja Svete nedjelje u Ludbregu, u petak, 30. kolovoza, održano je 20. po redu hodočašće hrvatske policije u

U sklopu obilježavanja Svete nedjelje u Ludbregu, u petak, 30. kolovoza, održano je 20. po redu hodočašće hrvatske policije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove.
Na hodočašću su sudjelovali djelatnici policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, međimurske, zagrebačke i varaždinske, a pridružili su im se i pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume iz Varaždina.
Po okupljanju hodočasnika, kod Župnog dvora Ludbreg formirana je  procesija koja se središtem grada uputila prema Svetištu, gdje je najprije održana pobožnost Križnog puta.
Uslijedila je sveta misa koju je uz koncelebraciju ludbreškog župnika, prečasnog Josipa Đurkana, dekana Varaždinskog policijskog dekanata vlč. Ivice Horvata i velikog broja drugih svećenika, predvodio biskup mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij.
Prije početka svetog misnog slavlja sve je hodočasnike pozdravio domaćin, mons. Josip Đurkan, župnik i upravitelj svetišta. Svi se mi često pitamo kako ovaj svijet učiniti ljepšim i boljim? Ne možemo svi činiti velika djela za koja će svi znati, ali možemo činiti malena djela s velikom ljubavlju! Takva djela činite i vi policajci, štiteći u ovom društvu prava, slobode i dostojanstvo čovjeka i vi vojnici u odnosu na našu domovinu da je očuvate cjelovitom i slobodnom!“ rekao je mons. Đurkan.
Vojni biskup Jure Bogdan  u svojoj je propovijedi istaknuo „Uvijek, a napose u ovakvim prigodama na ovome svetom mjestu u zavjetnom svetištu Predragocjene Krvi Kristove, kad svojim hodočašćem, molitvom i pobožnim sudjelovanjem u svetoj misi, očitujemo i obnavljamo svoju vjeru u Isusa Krista, našega spasitelja, pozivamo si u pamet glavne naglaske, sadržaje onoga što nas Crkva uči o sakramentu Svete Pričesti, sakramentu Svete mise, o sakramentu Svete Euharistije. Euharistija je izvor i vrhunac kršćanskog života. Ona primjereno označuje i čudesno ostvaruje zajedništvo života s Bogom i jedinstvo Božjega naroda, na čemu se temelji sama Crkva“.
Po završetku službenog dijela, uslijedio je ručak za sve sudionike Hodočašća.
I ove su godine, po peti put za redom, na poziv Policijske udruge IPA Varaždin, kao nastavak dobre suradnje s IPA klubovima iz  Slovenije, Austrije i Mađarske, na hodočašću  sudjelovali i njihovi policijski službenici.

Stranica