Interventni policajci PU varaždinske vrlo uspješni na natjecanju „Memorijal bojnik Davor Jović - Prvi za Hrvatsku“

Foto: PU varaždinska

Načelnik Policijske uprave varaždinske primio je u petak, 17. svibnja, zajedno sa svojim zamjenikom Darkom Blažijem, voditeljem Službe policije Daliborom Božićem i zapovjednikom Interventne jedinice policije Sinišom Vukom, dvojicu interventnih policajaca PU varaždinske – Petra Conjara i Juricu Boosa, koji su sudjelovali na natjecanju „Memorijal bojnik Davor Jović - Prvi za Hrvatsku“.

Podsjetimo, Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske "Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019." za 146 natjecatelja održalo se 9. i 10. svibnja na području općine Udbina i na poligonu vojarne „Josip Jović“ u Udbini. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bilo je Zapovjedništvo za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske.

Natjecanje međunarodnog karaktera omogućuje sudjelovanje pripadnika oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja kao i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.
Boje Ministarstva unutarnjih poslova branilo je 20 policajaca iz  interventne, temeljne, specijalne i granične policije te, prvi put, jedna policijska službenica.
Policijski službenici prošli su pripreme iz domene Elaborat natjecanja na mini – poligonu unutar vojarne „Josip Jović“ da bi što bolje savladali sve radne točke koje su ih čekale na natjecanju. Također su prošli i pripremu iz policijskih do kvalifikacijskih gađanja pištoljem HS 9 i jurišnom puškom VHS D2. Sukladno rezultatima ostvarenim tijekom kvalifikacijskog gađanja izrađena je startna lista za početak utrke.

Fizički i psihički zahtjevna utrka predviđala je svladavanje 12 zadataka pod opterećenjem od 17.9 kilograma opreme i naoružanja na stazi dugoj 40 kilometara. Svi natjecatelji uspješno su prošli poligon i došli na cilj u gradu Udbini gdje ih je dočekao velik broj gostiju pratitelja natjecanja.

Pripadnici ekipe Ministarstva unutarnjih poslova nakon svladavanja zahtjevne staze završili su utrku uz poklič „Domovini vjeran“.
Uskliknuli su to i Petar Conjar koji je bio ukupno 21., a od MUP-a drugi i Jurica Boos koji je u cilj ušao ukupno 48.

Za napomenuti je kako je Conjaru ovo peto, a Boosu četvrto sudjelovanje u ovom zahtjevnom natjecanju. Načelnik Benčić ovom im je prilikom čestitao na odličnom plasmanu i zahvalio na uspješnoj promociji Policijske uprave varaždinske – „siguran sam da će se vaš trud, zalaganje i dobra pripremljenost, vidjeti i na natjecanju iduće godine i polučiti jednako dobre rezultate“ istaknuo je.

Stranica