„Maturanti, doprinesimo desetljeću sigurnosti prometa na cestama“

Strojarska i prometna škola u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom je u četvrtak, 16. svibnja, organizirala i provela edukativno – preventivnu

Foto: PU varaždinska

Strojarska i prometna škola u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom je u četvrtak, 16. svibnja, organizirala i provela edukativno – preventivnu akciju „Maturanti, doprinesimo desetljeću sigurnosti prometa na cestama“.
 
Radi se o akciji namijenjenoj učenicima završnih razreda srednjih škola u Varaždinskoj županiji, a provodi se u okviru UN-ovog desetljeća sigurnosti te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, s ciljem podizanja svijesti maturanata Varaždinske županije na ozbiljnost njihova ponašanja u prometu tijekom dana maturanata, kada su najugroženija skupina sudionika u prometu.
 
Kako bi što bolje shvatili važnost sigurnog sudjelovanja u prometu, za predstavnike maturanata, nastavnika i stručnih suradnika srednjih škola Varaždinske županije, organizirana su predavanja.
 
Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Strojarske i prometne škole Milana Žunara, nazočnima se obratio voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec. Voditelj Odsjeka tom je prilikom maturante i sve prisutne upoznao sa stanjem sigurnosti biciklista i prometnih nesreća koje uzrokuju mladi vozači na području naše Županije te je tom prilikom apelirao na maturante na poštivanje prometnih propisa s ciljem doprinosa povoljnom stanju sigurnosti cestovnog prometa.
 
Samo u protekloj, 2018. godini, na području Republike Hrvatske u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 88 pješaka i biciklista, a na području Varaždinske županije od ukupno 8 poginulih osoba u 2018. godini u prometnim nesrećama smrtno su stradala čak 4 pješaka i 1 biciklist.
 
 Na kraju su od strane predstavnika škole i Policijske uprave varaždinske dodijeljene nagrade u sklopu akcije „Dan ljubaznosti u prometu“.

Stranica