Program prometne kulture za najmlađe u Bednji

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec su u četvrtak, 28. ožujka održali program prometne kulture za najmlađe u OŠ Franje Serta u Bednji, u kojem su sudjelovali i učenici OŠ Klenovnik i OŠ Andrije Kačića

Foto: PU varaždinska

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec su u četvrtak, 28. ožujka održali program prometne kulture za najmlađe u OŠ Franje Serta u Bednji, u kojem su sudjelovali i učenici OŠ Klenovnik i OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća. Program je proveden u suradnji s Jumicar Hrvatska, Društvom Crvenog Križa Varaždinske županije, Gradskim društvom Crvenog Križa Ivanec i DVD Bednja. Mnoštvo mališana tijekom dana učilo je kako biti oprezniji sudionik u prometu. Osim teorijskog dijela edukacije, najmlađi su se  na praktičnom dijelu, na poligonu, uvjerili da nije lako biti vozač.

Davor Blaško i Božidar Šimečki iz PP Ivanec usmjeravali su promet, upozoravali na prekršaje malih vozača i demonstrirali pravilan prijelaz preko pješačkog prijelaza, a sve je aktivnosti „nadgledao“ i načelnik PP Ivanec Mario Medenjak. Članovi Crvenog križa demonstrirali su samopomoć pri osnovnim ozljedama, koji su brojevi hitnih službi, kako ispravno zatražit pomoć te dali niz drugih korisnih savjeta. Članovi DVD-a Bednja prezentirali su učenicima temu zaštite od požara. Učenicima su pokazivali vatrogasnu opremu i strpljivo pomagali svima koji su poželjeli obići vatrogasno vozilo i okušati se u pokretanju vatrogasne sirene te prikazali demonstraciju gašenja požara.


Stranica