Predavanja za vatrogasce o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava

Potaknuti sve češćim slučajevima pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i ostalih predmeta vojnog porijekla svuda oko nas te činjenicom da u Republici Hrvatskoj još uvijek postoje minsko sumnjiva

Potaknuti sve češćim slučajevima pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i ostalih predmeta vojnog porijekla svuda oko nas te činjenicom da u Republici Hrvatskoj još uvijek postoje minsko sumnjiva područja, u četvrtak, 7. ožujka, u Društvenom domu u Gornjem Knegincu, održana je preventivna aktivnost  edukacije operativnih vatrogasaca Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec.

Cilj ove aktivnosti je što bolja edukacija vatrogasaca te povećanje njihove sigurnosti i sigurnosti samih građana, s obzirom da u obavljanju svojih aktivnosti  često dolaze u doticaj sa opasnim sredstvima i kao takvi spadaju u kategoriju ugrožene skupine vezano na opasnosti od minsko-eksplozivnih sredstava. Edukaciju vatrogasaca proveo je  policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske  Nino  Trakoštanec.

Stranica