Obilježen Dan ružičastih majica

U organizaciji voditeljice Županijskog stručnog vijeća učitelja Glazbene kulture Varaždinske županije Ružice Kapitan, jučer, 27. veljače 

Foto: PU varaždinska

U organizaciji voditeljice Županijskog stručnog vijeća učitelja Glazbene kulture Varaždinske županije Ružice Kapitan, jučer, 27. veljače  s početkom u 16 sati u OŠ Ludbreg,  održano je stručno predavanje Nasilje na internetu. Predavanje je održala policijska službenica za prevenciju Policijske uprave varaždinske Tatjana Novak o opasnostima koje prijete iz virtualnog svijeta, zatim kako prepoznati žrtvu nasilja cyberbullyinga i ovisnost, uloge učitelja - razrednika kao osoba od povjerenja u slučajevima vršnjačkog nasilja preko modernih tehnologija te zaštiti osobnih podataka kao jednim od pravila odgovornog korištenja interneta.

Uz predavanje je prikazan  edukativni film Tko se to šali s mojim podacima? kojeg je snimila Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Ravnateljstvom policije, Akademijom dramske umjetnosti Zagreb i Gradskim kazalištem Komedija. Navedenim predavanjem ujedno smo obilježili Dan ružičastih majica kao doprinos prevenciji vršnjačkog nasilja u školama.
 

Stranica