Predstavnici Hrvatskog društva logoraša u posjetu PU varaždinskoj

U utorak, 18. prosinca, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, primio je delegaciju Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnice Varaždinske županije.

U utorak, 18. prosinca, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, primio je delegaciju Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnice Varaždinske županije. Sastanku je prisustvovao i zamjenik načelnika Darko Blaži i glasnogovornica Marina Kolarić.
Tom su prigodom predstavnici Društva Ivan Piskač i Darko Posavec, zahvalili načelniku i svim djelatnicima Policijske uprave na dobroj suradnji i potpori u njihovim aktivnostima tijekom protekle godine te istaknuli kako se nadaju da će se isto nastaviti u novoj godini. Načelnik Benčić je također pohvalio dosadašnju suradnju sa Društvom, kao i svim drugim braniteljskim udrugama, posebno onim vezanim uz Policijsku upravu varaždinsku i čestitao svim njihovim članovima Božić i Novu godinu.
Predstavnici Društva su prisutnima uručili promotivni DVD TS „Biseri“, izdan u povodu 5 godina djelovanja ovog tamburaškog sastava.
Uz već spomenute, Ivana Piskača i Darka Posavca, članovi TS „Biseri“ su Dražen Hižak, Dragec Kladić, Zlatko Markovec, Stjepan Martinčević i Dragutin Šafran. Svi su oni umirovljeni policajci – branitelji Vukovara i zatočenici srpskih logora. Iako početnici u tamburaškim vodama, pod izvrsnim vodstvom profesorice Nevenke Pandža, s velikim entuzijazmom vježbaju sviranje. Koliko su uspješni u tome, dovoljno govori ovaj DVD u povodu pete godišnjice djelovanja, kao i popunjen kalendar s događajima na kojima nastupaju.
 

Stranica