Uručene potvrdnice za tečaj rukovanja defibrilatorom

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec, uručio je danas, 11. siječnja u Policijskoj upravi varaždinskoj,

Foto: PU varaždinska

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec, uručio je danas, 11. siječnja u Policijskoj upravi varaždinskoj, potvrdnice djelatnicima Policijske uprave varaždinske, za uspješno završeni tečaj „Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“, održan 13. prosinca 2018. godine u Ludbregu.
U Policijskoj upravi varaždinskoj od prošle je godine postavljen jedan defibrilator u šalter sali Odjela za upravne poslove. Tečaj za rukovanje istim sada je završilo 14 djelatnika Policijske uprave varaždinske i to djelatnici Operativno-komunikacijskog centra policije, operativnih dežurstava Policijske postaje Varaždin, Postaje prometne policije Varaždin, Interventne jedinice policije te Službe zajedničkih i upravnih poslova.

Ovoj su prigodi prisustvovali načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić i njegov zamjenik Darko Blaži. Načelnik Benčić je zahvalio ravnatelju i djelatnicima Zavoda uključenim u edukaciju na pruženoj stručnoj pomoći kako bi se djelatnici Policijske uprave obučili da u bilo kojem trenutku mogu žurno intervenirati i pomoći u spašavanju života djelatnika policije i njihovih stranaka.

Ravnatelj Smoljanec tom je prilikom zahvalio na iskazanom povjerenju što je izabran Zavod za edukaciju za korištenje ovog uređaja te istaknuo „vaši djelatnici su bili vrlo motivirani, vrlo zainteresirani i odradili su ovaj tečaj na opće zadovoljstvo svih. Nadajmo se da to znanje nikad neće trebati primijeniti, ali u slučaju potrebe, znat će kako ga iskoristiti. Još jedna prednost vašeg uređaja je što je spojen na našu prijavno-dojavnu centralu. Donio sam danas ovdje i spisak svih uređaja u našoj Županiji, iz kojeg je vidljivo da četiri uređaja u poduzećima i institucijama nisu spojena na centralu. Problem je kod takvih uređaja što ljudi u panici zaborave nazvati Hitnu, dok kod spojenih uređaja, čim netko otvori ormarić, mi žurno izlazimo jer znamo točno što se i gdje događa. Bitno je shvatiti da koliko je važno imati uređaj, toliko je važno i spojiti ga, jer to je onda maksimalna zaštita“, zaključio je Smoljanec, nakon čega je uručio potvrdnice nazočnim djelatnicima Policijske uprave varaždinske.
U ime spomenutih djelatnika Policijske uprave, voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra policije Slavko Vudrag, zahvalio je Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije na odličnoj edukaciji i pohvalio sve instruktore koji su ih odlično pripremili za rukovanje uređajem.


Stranica