Provedena akcija „Zaštita Kikića u prometu“

Jučer, 27. studenog od 6 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, proveli su operativnu akciju „Zaštita Kikića u prometu“.

Jučer, 27. studenog od 6 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, proveli su operativnu akciju „Zaštita Kikića u prometu“. Tijekom akcije kontrolirano je 109 vozila, kojom prilikom je utvrđeno 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača te 25 prekršaja nepropisnog prijevoza djecu u autosjedalici. Također je utvrđen 1 prekršaj prijevoza djeteta na biciklu bez zaštitne kacige te 8 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U akciji se prioritetno vršio nadzor prijevoza djece, a ista se provodila na način da su vozači koji su zatečeni u prekršaju nepropisnog prijevoza djece u prometu, prekršajno procesuirani te im je osim poduzimanja zakonske mjere, darivana knjižica „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“ i limun, dok su sva djeca iz nadziranih vozila darivana narančom ili slatkišima. U sklopu akcije održano je i predavanje za tridesetak djece u dječjem vrtiću „Varaždin“.


Stranica