Operativna akcija „Alkohol“

Tijekom noći 18./19. i 19./20. veljače provedena je akcija „Alkohol“ s ciljem zaticanja i isključivanja iz prometa osoba pod utjecajem alkohola i opojnih droga. Djelatnici PU varaždinske i nadležnih Policijskih postaja u Varaždinu, Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu,

Foto: Ilustracija

Tijekom noći 18./19. i 19./20. veljače provedena je akcija „Alkohol“ s ciljem zaticanja i isključivanja iz prometa osoba pod utjecajem alkohola i opojnih droga. Djelatnici PU varaždinske i nadležnih Policijskih postaja u Varaždinu, Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu, te Postaje prometne policije u Varaždinu, utvrdili su ukupno 37 prekršaja alkoholiziranosti vozača u prometu.

Najviša koncentracija alkohola u iznosu od 2.56 g/kg utvrđena je 20. veljače  u mjestu Podrute.

 

Važno je istaknuti da je u okviru redovnih policijskih postupanja po prometnoj problematici i u sklopu operativne akcije „Alkohol“ sedam osoba kod kojih je utvrđena visoka koncentracija alkohola zadržano do otrežnjenja, dok je kod šest osoba utvrđeno izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera, te će se protiv njih podnijeti kaznene prijave zbog kaznenog djela iz članka 308. Kaznenog zakona.



Stranica