Varaždin- Kaznene prijave zbog krađi bicikla

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom mlađih maloljetnika, starosti 14 i 15 godina, za koje se osnovano sumnja da su tijekom 2010. godine na području Varaždina, počinili veći broj kaznenih djela Krađe.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom mlađih maloljetnika, starosti 14 i 15 godina, za koje se osnovano sumnja da su tijekom 2010. godine na području Varaždina, počinili veći broj kaznenih djela Krađe. Naime, osnovano se sumnja da su navedeni, većim dijelom u drugoj polovici prošle godine, iz spremišta, podruma, ispred stambenih zgrada, iz stalaka za bicikle, ispred ugostiteljskih objekata, na različitim lokacijama diljem grada Varaždina, otuđili oko 50-tak bicikla, različitih marki i vrijednosti.

Protiv njih nadležnom Zamjeniku općinskog državnog odvjetnika za mladež slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela krađe iz članka 216. Kaznenog zakona. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je oko dvadesetak  bicikla, a za neke od njih nisu poznati podaci o vlasniku. Stoga umoljavamo vlasnike kojima su otuđeni bicikli, a krađu nisu prijavili, da pristupe u prostorije Policijske postaje Varaždin i provjere da li neki od pronađenih bicikla nije njihovo vlasništvo.



Stranica