Akcija „Manje oružja manje tragedija“ ide dalje uz novi slogan i vizualni identitet

Foto: Ilustracija

Od mjeseca rujna 2007. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP) provodi kampanju „Manje oružja manje tragedija“. Cilj akcije je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja.

 

Od početka trajanja akcije na  području Republike Hrvatske građani su dragovoljno predali ukupno: 

  • 1849 komada vatrenog oružja (pušaka i kratkog oružja),
  • 1.616.989 streljiva raznog kalibra,
  • 46.918 komada raznih minsko-eksplozivnih sredstava i
  • 1679 kgeksploziva.

Za nastavak Akcije tijekom 2010. i 2011. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP zajednički su dogovorili izmjenu vizualnog identiteta i slogana kampanje koji sada glasi „Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj život sigurnijim“. Osnovna ideja nove vizualizacije akcije i novog slogana je produbljivanje svijesti da ilegalno oružje ugrožava ljudske živote, ostavlja trajne posljedice, i samim time potencira tragediju koja se može svakome dogoditi.

Upravo zbog toga građani se upućuju da oružje isredstva koja žele predati, ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona, uz zajamčenu diskreciju, obavijeste policiju na broj 192.



Stranica