Biciklijada u Jalžabetu

Foto: PU varaždinska

Članovi Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Jalžabet, na sjednici Vijeća početkom 2010. godine usvojili su plan provođenja preventivnih aktivnosti za ovu godinu. Između ostalog, donijeta je odluka o održavanju preventivne akcije vezane uz sigurnost biciklista u cestovnom prometu. Tako je u petak, 28. svibnja u poslijepodnevnim satima, u organizaciji Dječjeg vrtića „Potočić“ iz Jalžabeta održana biciklijada roditelja i djece, polaznika škole i vrtića, svih uzrasta, njih oko 200. Biciklijada je održana vožnjom kroz naselja Jalžabet, Imbriovec i Novakovec, uz sudjelovanje i pratnju kontakt policajaca Policijske postaje Varaždin na biciklu.

Prilikom navedene aktivnosti, policijski su službenici upoznali djecu i druge sudionike biciklijade o pravilnom sudjelovanju u prometu i poštivanju prometnih propisa te obvezi uporabe zaštitne kacige za djecu i reflektirajućih prsluka za sve bicikliste van naselja noću, kao i danju u uvjetima smanjene vidljivosti.
Općina Jalžabet će se u predstojećem razdoblju također uključiti u akciju nabavke i podjele reflektirajućih prsluka za svoje sugrađane bicikliste.



Stranica